Mina Salina

Mina Salina din Targu Ocna

Din data de 11.07.2005 potentialul turistic al „Salinei” Tg.Ocna s-a concentrat la orizontul IX al minei Trotus. Aici, In „miezul lentilei de sare”, s-a amenajat noua si moderna baza de turism si agrement. Amplasata la 240 m adancime si desfasurata pe o suprafata de 13.000 mp, locatia ofera conditii optime pentru: tratarea afectiunilor respiratorii; relaxare; miscare pe terenurile de: minifotbal, baschet, tenis de camp, tenis de masa; cunoastere si reculegere In lacasul sfant al bisericii.
Lacul cu apa sarata si cascada completeaza un peisaj fascinat.

Pentru copii sunt amenajate spatii de joaca dotate cu leagane, tobogane si balansoare. Toboganele gonflabile sunt locul preferat al micutilor vizitatori. Jocurile mecanice constituie atractie pentru turisti, indiferent de varsta. Cunoscatorii se pot delecta cu o partida de biliard.

In subteran exista spatiu pentru gimnastica si cabinet medical. Tratarea afectiunilor respiratorii se realizeaza in prezenta personalului de specialitate.

Mai puteti vizita si Biserica „Sfanta Varvara” – amplasata la 240 m in subteran, singura biserica din Europa construita aproape integral din sare; Muzeul Sarii; lacul cu apa sarata si cascada.

Temperatura in subteran este de 12-13 grade.

Program acces vizitatori: Zilnic (inclusiv sambata si duminica): 07.00-17.00 (16.00 ultima cursa)
Accesul se face cu microbuzele societatii.
Tarife: 18 RON -adulti, 9 RON -copii

ru_RUРусский
ro_RORomână en_GBEnglish (UK) ru_RUРусский