Despre noi

COMPLEXUL HOTELIER “DOBRU”

Complexul hotelier ”Dobru” este situat pe versantul estic al Carpaților Orientali, în pitoresca stațiune Slănic Moldova, la o altitudine de 530 de metri. Clădirea este construită în trepte, pe un perete stâncos abrupt aflat chiar de-a lungul cursului pârâului Slănic.

Localitatea Slănic este atestată documentar pentru prima oară la 1755. Aproape jumătate de veac mai târziu, în 1800, serdarul Mihai Spiridon descoperă aici primul izvor de ape minerale, în timpul unei vânători de urși. La 1807, sunt descoperite și mai multe izvoare care devin, în scurt timp, o atracție pentru boierimea moldavă din prima jumătate a veaculului al XIX-lea. Primul stabiliment balnear din localitate datează din 1827 și era folosit doar de boierii care veneau la băi. Din păcate, el nu mai există, fiind distrus în Primul Război Mondial.

Conplexul Dobru a fost construit pentru a servi drept vilă de protocol pentru familia Ceaușescu. Din acest motiv, s-a acordat o atenție deosebită structurii și aspectului clădirii, care a fost mărită și extinsă în 2007. Astăzi, hotelul este impresionant prin arhitectura sa monumentală și prin complexitatea geometriei sale, care-l face să se muleze pe stânca ce-i servește drept fundație și, în același timp, îi face fațada vizibilă de la interior. Vederea hotelului ”Dobru” este completată de o largă deschidere către stațiune și către munții din jurul ei, priveliștea fiind magnifică.

Complexul Dobru dispune de 41 de camere cu baie, televizor, minibar și balcon, de unde se poate admira peisajul înconjurător. Alături de acestea, dispunem de un restaurant elegant, cu 120 de locuri, ideal pentru evenimente; bar de zi; sală de conferințe cu o capacitate de 50 de locuri; parcare gratuită monitorizată video, și acces la complexul de agrement Teleconstrucția, care dispune de piscină cu apă încălzită, saună, jacuzzi, sală de fitness, tenis de masă, teren de tenis de câmp acoperit.

ru_RUРусский
ro_RORomână en_GBEnglish (UK) ru_RUРусский